Vizita de monitorizare a activității Consiliului raional pentru protecția Drepturilor Copilului, rl Telenești

La data de 6 noiembrie reprezentanții Direcției secretariate permanente din cadrul Cancelariei de Stat au participat la ședința Consiliului Raional pentru Protecția Drepturilor Copilului din raionul Telenești.

Vizita de monitorizare a activității structurii locale a Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) a fost realizată cu scopul de a discuta succesele și provocările cu care s-au confruntat autoritățile din raion în perioada de pregătire a instituțiilor de învățămînt către noul an școlar 2019-2020, măsurile de intervenție timpurie pentru a determina în timp util și referi către specialiști copii cu probleme de sănătate, precum și a aborda activitățile de prevenire a fenomenului suicidului în răndul copiilor și adolescenților. La fel, au fost apreciate activitatățile realizate de Centrul de sănătate prietenos tinerilor pentru a preveni și acorda asistență tinerilor din grupurile social-vulnerabile dar și tuturor celor ce se adresează după ajutor și sfat. 

În cadrul întâlnirii au fost înaintate o serie de recomandări privind abordarea unor probleme enunțate de membrii CRPDC Telenești.

Vizita de lucru a avut loc în baza proiectului de asistență tehnică oferit de către UNICEF și Cancelariei de Stat.