Un nou atelier privind combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova

Astăzi, 15 decembrie 2018, a avut loc un nou atelier la subiectul combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova, care s-a desfășurat în orașul Leova. La eveniment au participat responsabili de probleme sociale, reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul educației, asistenței sociale și ordinii publice, din raioanele de sud ale țării.

În cadrul discuției, cei prezenți au menționat că majoritatea părinților cred că educația cu palma este ceva acceptabil, iar unii copii consideră că bătaia nu este o încălcare a drepturilor lor. În acest context, participanții au reiterat necesitatea informării și comunicării nemijlocite cu fiecare copil care este victimă a violenței și abuzului sub orice formă.

Menționăm că, dialogul dintre autoritățile centrale și cele locale are loc în contextul realizării prevederilor din Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană în perioada 2017-2019.

Organizarea evenimentului a fost susținut de UNICEF în cadrul proiectului de asistență tehnică acordat Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului al Cancelariei de Stat