Studiul „Auditul serviciilor sociale în 12 raioane din Republica Moldova. Comparație 2015-2016” – prezentat la Chişinău şi Edineţ

 Circa 60 de participanți,  în mare parte reprezentanți ai autorităților publice locale și ai societății civile, au participat la 2 mese rotunde la Edineț și Chișinău, în cadrul cărora au fost prezentate rezultatele și recomandările studiului „Auditul serviciilor sociale în 12 raioane din Republica Moldova. Comparație 2015-2016”. Evenimentele au fost realizate de CCF/HHC Moldova, în parteneriat cu  Secretariatul permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Studiul realizat de o echipă de experți internaționali din România, reprezintă o analiză minuțioasă - audit a patru tipuri de servicii sociale în 12 raioane: Ocnița, Edineț, Dondușeni, Bălți, Drochia, Rîșcani, Hîncești, Cantemir, Leova, Cimișlia, Basarabeasca și Chișinău, comparând progresul și dezvoltarea acestor servicii pe parcursul anilor 2015-2016. Astfel, au fost constatate progrese și o creștere semnificativă a numărului de beneficiari și a activităților petrecute în cadrul unor servicii în anumite raioane. În acelaşi timp, în alte raioane nu a fost înregistrat niciun progres, ba din contra, unele servicii sociale au fost stopate, în detrimentul familiilor social-dezavantajate.

 Studiul mai include recomandări  de ordin general,  care prevăd alocarea resurselor suficiente pentru a înregistra progres, elaborarea metodologiei de acreditare, dar și programe de formare continuă a personalului angajat în aceste servicii. De asemenea, sunt prevăzute recomandări specifice pentru fiecare raion în parte, care urmează a fi prezentate în cadrul unor întâlniri similare locale.