Specialiștii din mai multe domenii au fost instruiți în domeniul protecției imaginii și drepturilor copilului în procesul interacțiunii cu mass-media

În perioada 24-26 septembrie, Direcția secretariate permanente a Cancelariei de Stat a organizat 3 ateliere de lucru pentru consolidarea capacităților specialiștilor în domeniul protecției drepturilor copilului. Instruirile au fost organizate cu tematica „Protecția imaginii și drepturilor copilului în procesul interacțiunii cu reprezentanții mass-media și la distribuirea subiectelor privind încălcarea drepturilor copilului prin intermediul postărilor pe rețelele de socializare”.
Evenimente s-au desfășurat la Cimișlia, la Briceni și la Chișinău. La seminare au participat reprezentanții din administrația raioanelor, responsabilii de probleme sociale, reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul educației, asistenței sociale și ordinii publice din toate unitățile administrativ-teritoriale din  țară.

În cadrul atelierelor de lucru participanții au făcut cunoștință cu aspectele legale privind protecția identității copilului, principiile generale de comunicare cu mass-media în relatările cazurilor de încălcare a drepturilor copilului de către specialiști, utilizarea instrumentelor proprii de comunicare, gestionarea conturilor oficiale pe rețelele de socializare și a paginilor web de profil. Participanții au mai împărtășit experiențele proprii de interacțiune cu reprezentanții mass-media cu referire la subiectele privind încălcarea drepturilor copilului.

La instruiri au fost prezenți și psihologi din cadrul serviciului telefonic gratuit „Telefonul Copilului - 116111”, care au împărtășit experiența lor de interacțiune pozitivă și bunele practici de conlucrare cu reprezentanții mass-media la nivel național.

Organizarea evenimentului a fost susținută de UNICEF în cadrul proiectului de asistență tehnică acordat pentru activitățile Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului al Cancelariei de Stat.