Noi acțiuni pentru asigurarea protecției drepturilor copilului in Moldova

La data de 5 septembrie curent, a avut loc ședința de lucru a echipei Secretariatului permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) cu participarea dlui Sergiu Rusanovschi, ofițer protecția copilului al Reprezentanței UNICEF în Republica Moldova.

Astfel, cei prezenți au discutat mai multe subiecte ce vizează nemijlocit implementarea proiectului prin care se propune consolidarea capacității Secretariatului permanent CNPDC pentru a asigura monitorizarea și coordonarea politicilor în domeniul drepturilor copilului, dar și Planul de activitate al CNPDC pentru anii 2018-2019.

Menționăm că, pentru următoarea perioadă, sunt planificate pentru organizare mai multe ședințe ale grupului tehnic al CNPDC și a grupurilor tematice, vizite de documentare,  mese rotunde în mai multe raioane ale republicii, printre care: Leova, Sângerei, Cantemir, Taraclia, Edineț și altele.

Amintim că, Consiliul Național pentru Protecția Drepturilor Copilului beneficiază de asistența, oferită de reprezentanța UNICEF Moldova începând cu anul 2010. Noul proiect de asistență tehnică pentru consolidarea Secretariatului permanent, are drept scopul implementarea mai multe acțiuni ce vin să sprijine efortul Guvernului Republicii Moldova în protecția drepturilor copilului, soluționarea problemele copiilor rămași fără îngrijire părintească, ajustarea cadrului legislativ de domeniu și alte.