Fenomenul violenței împotriva copilului, discutat la Sângerei

Astăzi, 8 decembrie, reprezentanții Cancelariei de Stat au organizat, la Sângerei, o masă rotundă cu genericul „Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova”.

Cei prezenți au purtat discuții privind identificarea și asistența copiilor victime a tuturor formelor de violență. De asemenea, un accent aparte a fost pus pe necesitatea încurajării cetățenilor de a informa organele abilitate despre cazurile suspecte de violență împotriva copiilor . În același context, participanții au venit cu propunerii pentru Foaia de parcurs - Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova: 50 de acțiuni INSPIR(A)TE, care la moment se află în proces de elaborare.

La eveniment au participat reprezentanți din 14 raioane din nordul țării, printre care vicepreședinți și viceprimari de raioane responsabili de probleme sociale, reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul educației, asistenței sociale și ordinii publice.

Organizarea evenimentului a fost susținută de UNICEF în cadrul proiectului de asistență tehnică acordat Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului al Cancelariei de Stat.

prezentarea Singerei

AttachmentSize
PDF icon violenta_masa_rotunda_2018_cnpdc.pdf983.56 KB