Fenomenul violenței împotriva copilului, discutat la Călărași

la 21 decembrie, reprezentanții Cancelariei de Stat au organizat, la Călărași, masa rotundă cu genericul „Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova” pentru a discuta cu reprezentanții raionaleor din regiunea de centru a țării modul de utilizare a instrumentelor disponiblie pentru a preveni și reduce amploarea fenomentului violenței împotriva copilului..

La fel ca și în cadrul discuțiilor organizate pentru raioanlele de sud și de nord ale țătii, participanții au venit cu propunerii pentru Foaia de parcurs - Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova: 50 de acțiuni INSPIR(A)TE, care la moment se află în proces de elaborare.

La eveniment au participat vicepreședinți de raioane responsabili de probleme sociale, reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul educației, asistenței sociale și ordinii publice.

Organizarea evenimentului a fost susținută de UNICEF în cadrul proiectului de asistență tehnică acordat Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului al Cancelariei de Stat.