Bunăstarea copiilor - prioritatea numărul unu în raionul Criuleni

La data de 12 decembrie curent, în raionul Criuleni, a avut loc ședința Consiliului Raional pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Prezent la eveniment, președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac a declarat că fiecare copil trebuie să beneficieze de cele mai bune condiții de creștere și dezvoltare, începând de la naștere, iar bunăstarea copiilor rămâne a fi prioritatea numărul unul pe agenda instituției pe care o conduce.

În context, șeful-adjunct al Direcției secretariate permanente, Svetlana Mirca, a menționat că, raionul Criuleni este unul care oferă mai multe exemple de bune practici printre care monitorizarea prezenței la ore a copiilor și conlucrarea cu reprezentanții activi ai societății civile.

Unul din subiecte discutate a fost impactul prestării serviciului de sprijin familial în raionul Criuleni pe parcursul anului 2018. Serviciul include activități de prevenire și intervenție pentru a acorda sprijin familiilor în situații de criză, astfel fiind diminuat semnificativ riscul de producere a cazurilor de abuz, neglijare sau abandon, instituționalizare a copilului, totodată, fiind oferit suport părinților în îngrijirea și educarea copilului conform necesităților de dezvoltare.

De asemenea, cei prezenți au apreciat conlucrarea cu A.O. „Femeia și Copilul- Protecție și sprijin„ prin intermediul căreia a fost creată și funcționează pe parcursul a mai multor ani serviciul „Echipa Mobilă”, dar și activitatea și progresul copiilor cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar, realizată prin concursul Serviciului de asistență psihopedagogică din raion.