Atelier de lucru organizat la Cahul

Ultimul atelier de lucru „Participarea copiilor în procesul decizional” s-a desfăşurat zilele acestea la Cahul. Evenimentul a adunat peste 40 de participanţi din sfera socială şi învăţământ din raioanele Cahul, Basarabeasca, Cantemir, Cimişlia, Leova, Taraclia, UTA Găgăuzia şi Vulcăneşti şi a fost organizat de către CNPDC cu suportul şi participarea UNICEF.

În cadrul atelierului, reprezentanţii autorităţilor au făcut cunoştinţă cu unele aspecte referitoare la implicarea copiilor în procesul de luare a deciziilor, conform setului de instrumente pentru aplicarea Convenţiei privind drepturile copilului. Totodată, aceştia au avut ocazia să se familiarizeze cu practica privind implicarea copiilor în procesul de luare a deciziilor din cadrul Consiliilor Consultative ale Copiilor, Consiliilor Raionale ale Elevilor şi Consiliilor Raionale ale Tinerilor. Membrii Consiliilor, prezenţi la eveniment au accentuat necesitatea implicării copiilor şi tinerilor în procesul decizional, argumentând prin interesul sporit pe care generaţiile tinere le au în raport cu politicile statului.

De asemenea, reprezentanţii Consiliului Naţional al Tinerilor au prezentat mai multe posibilităţi prin care tinerii din Moldova îşi pot exprima opinia, cu accent pe platforma U-Report Moldova – unealta care îi ajută pe tineri să fie auziţi şi să  devină un agent al schimbării în societatea în care trăiesc.

Reprezentanţii autorităţilor locale, prezente la eveniment, s-au arătat deschişi pentru crearea oportunităţilor de participare a copiilor şi tinerilor în luarea deciziilor, urmând să preia bunele practici de la colegii din alte raioane care deja au rezultate palpabile în acest sens.

Evenimentul încununează şirul de activităţi cu această tematică, organizate cu suportul UNICEF în cadrul proiectului de asistenţă tehnică acordat CNPDC.