Edineț. Seminarul regional pentru profesioniștii din domeniul protecției copilului

La primul seminar regional „Copilul în contact cu sistemul de justiție” au fost invitați reprezetnanții raioanelor din nordul republicii - Edineț, Briceni, Ocnița și Rîșcani.

Semianrul deschide șirul din 10 evenimente, organizate de către Cancelaria de Stat din Republica Moldova prin Secretariatul permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului și reprezentanța fundației "Terre des Hommes" în Republica Moldova, și este un răspuns la solicitarea de formare a specialiștilor, exprimată în cadrul meselor rotunde din primăvara anului trecut.

Evenimentul a fost deschis cu un cuvînt de salut din partea gazdei – Dl Sergiu Gheorghiță, vicepreședinte pe probleme sociale a raionului Edineț, care i-a salutat pe cei prezenți și a mulțumit organizatorilor pentru alegerea raionului Edineț ca loc pentru desfășurarea seminarului.

Lucrările s-au desfășurat conform agendei anunțate, iar în cadrul sesiunii de dezbateri au fost abordate mai multe probleme, printre care cel mai des a fost menționată conlucrarea anevoioasă ai membrilor echipelor multidisciplinare.  “Mai avem încă foarte multe de pus la punct pînă vom ajunge la acel nivel dorit de conlcrare, spre care tindem. Important este să întreprindem tot ce ne stă în putere pentru a îmbunătăți starea de lucruri” a menționat în cadrul discuțiilor Dna Galina Zamurdac, vicepreședintele raionului Rîșcani.

Agenda Seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"

AttachmentSize
PDF icon agenda_atelier_regional_final.pdf280.97 KB

Prezentările seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"