Chișinău. Seminarul regional pentru profesioniștii din domeniul protecției copilului

În data de 9 octombrie la Chișinău, profesioniștii din domeniul protecției drepturilor copilului s-au întrunit la cel de-al șaselea seminar regional, organizat de către Cancelaria de Stat prin Secretariatul permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului și Reprezentanta Fundației „Terre des Hommes” în Republica Moldova. La eveniment au fost invitați specialiștii din raioanele Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Dubăsari și Straășeni.

Seminarul a fost deschis cu un cuvînt de salut din partea dnei Julie Vagner, reprezentant al Delegației UE în Republica Moldova, care a menționat că Uniunea Europeană sprijină politicile statului nostru în domeniul protecției drepturilor copilului, și va continua să acorde ajutorul necesar implementării acestora. “Acordul de asociere al RM și UE conține un capitol aparte, dedicat drepturilor copilului. Acest fapt trebuie să ne încurajeze și mai mult în vederea depunerii efortului necesar realizării angajamentelor asumate de Republica Moldova”.

Participanții la seminar au făcut cunoștință cu Ghidul ”Copilul în contact cu sistemul de justitie” și alte subiecte incluse pe agendă, au ascultat cu mare atenție prezentările raportorilor, dar, totodată, au pus în discuție problemele cu care ei se confruntă în activitate zilnica.

Agenda Seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"

AttachmentSize
PDF icon agenda_atelier_regional_final.pdf280.97 KB

Prezentările seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"