Căușeni. Seminarul regional pentru profesioniștii din domeniul protecției copilului

Specialiștii din domeniul protecției drepturilor copilului din Căușeni, Hîncești, Cimișlia și Stefan Vodă s-au întrunit la cel de-al 5-lea seminar organizat de către Cancelaria de Stat prin Secretariatul permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului și Reprezentanta Fundației „Terre des Hommes” în Republica Moldova.

Cei prezenți au fost salutați de către dl Veaceslav Nigai, vicepreședintele raionului Căușeni, responsabil de probleme sociale. În urma prezentării subiectelor de pe agenda seminarului participanții au avut multe comentarii. Printre cei care și-au expus opinia a fost și dl Ion Oboroceanu, procuror al raionului Căușeni, care și-a exprimat nemulțumirea de starea lucrurilor în domeniu și a sugerat efectuarea unor controale riguroase inclusiv de la nivelul central, a implementării prevederilor legii 140/2013 și a procesului de aplicare a Instrucţiunilor privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale violenţei, neglijării, exploatării şi traficulu în teritoriu.

Aceeași opinie a fost împărtășită și de vicepreședintele raionului Ștefan Vodă, dl Vasile Gherman, care a adăugat că la nivel de raion, la moment, se constată o lipsă de coordonare a procesului de aplicare a legislației în vigoare, și că un control de la nivel central ar oferi un imbold autorităților locale să consolideze colaborarea atît de necesară.

Pe final, cei prezenți au salutat inițiativa organizatorilor și au mulțumit pentru resursele oferite.

Agenda Seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"

AttachmentSize
PDF icon agenda_atelier_regional_final.pdf280.97 KB

Prezentările seminarului regional "Copilul în contact cu sistemul de justiție"