Prim-ministrul Chicu a vizitat Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din Hâncești

Premierul Ion Chicu a vizitat Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din orașul Hâncești.
În cadrul discuției cu echipa centrului, dl. Chicu s-a documentat despre starea lucrurilor, problemele care le confruntă instituția și a evaluat condițiile în care își petrec timpul beneficiarii centrului de plasament. Prim-ministrul a discutat cu personalul angajat - dădace, asistenți sociali și profesori, care au rugat să fie examinată posibilitatea majorării salariilor și au atras atenția asupra insuficienței cadrelor.

„Știu că sunt puține cadre, iar nivelul de salarizare nu este suficient, iar Dvs. depuneți eforturi colosale. Mă bucur că infrastructura și condițiile de aici sunt acceptabile, copiii se simt în siguranță și se bucură. Vă mulțumesc, și să știți că aveți toată admirația mea pentru munca care o depuneți”, a declarat premierul și a menționat că va lua în considerare cele discutate cu personalul centrului.

La final, prim-ministrul a felicitat personalul și beneficiarii centrului cu prilejul sărbătorilor ce urmează și a îndemnat să pășim împreună în anul nou cu speranțe și curaj.

Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din oraşul Hânceşti adăpostește 256 de beneficiari, în instituție activează 199 de angajați, dintre care 108 sunt dădace.