Veteranii armatei și poliției, instruiți în soluționarea problemelor copiilor aflați în situații de risc

La data de 21 august curent, foștii angajați ai structurilor militare, veterani ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Armatei Naționale, au fost informați despre oportunitățile de angajare în sistemul de învățământul și despre posibilitatea de a deveni asistenți parentali profesioniști (APP). Evenimentul a fost organizat de către reprezentanții Cancelariei de Stat, Ministerului Educației Culturii și Cercetării în comun cu CCF/HHC Moldova.

În cadrul ședinței au fost discutate opțiunile de reprofilare și prezentate mai multe oferte de angajare în sistemul educației. Veteranii armatei și poliției ar putea completa lipsa cadrelor didactice la unele discipline precum sunt educația fizică, educația tehnologică, dar și să urmeze instruirile necesare în domeniul pedagogiei, psihopedagogiei, să facă masterat în domeniul științelor educaționale pentru a se încadra în această profesie. Totodată, participanții au fost încurajați să devină asistenți parentali profesioniști și să ia în familie copii rămași fără îngrijire părintească precum și să transmită aceste mesaje altor colegi.

La rândul lor, veteranii s-au arătat interesați de această oportunitate și urmează să se întoarcă în raioanele de baștină pentru a discuta propunerile cu membrii asociațiilor și uniunilor de veterani de război și pensionari ai Armatei și Poliției Naționale.