Un nou model de alimentație pentru elevii și copii din Republica Moldova va fi pilotat

Reprezentanții Cancelariei de Stat, Ministerului Educației Culturii și Cercetării și Ministerului Finanțelor au participat la o ședință de prezentare a modelului de alimentație al copiilor și elevilor, aplicat cu succes de mai mulți ani în Lituania.

Un asemenea model va fi pilotat și în Republica Moldova, iar primii beneficiari vor fi unele grădinițe și instituții de învățământ general din municipiul Chișinău și un raion din republică. În scop de documentare, în a doua zi de vizită, reprezentantului companiei lituaniene s-a întâlnit cu președintele raionului Strășeni, directori de școli și grădinițe. Cei prezenți au fost încântați de experiența lituanienilor în domeniul reglementării, organizării și controlului alimentației din sectorul public și s-au arătat deschiși de a implementa acest model și în raionul lor.  

Menționăm că, modelul prevede mai multe beneficii printre care și posibilități ca  părinții să controleze meniul zilnic al copiilor, iar elevii achită printr-un sistem electronic modern, astfel ei învăță să își gestioneze singuri banii.