Ședința ordinară nr. 7/2013

De Sfântul Nicolae, viceprim-ministrul Tatiana POTÎNG le-a dăruit cadouri și dulciuri copiilor care poartă numele Nicolae şi Nicoleta, și care au scris scrisori pentru Moș Crăciun, la Academia Moșului. Acțiunea a avut loc înainte de desfășurarea ședinței Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului.
"Moș Nicolae îl ajută pe Moș Crăciun", a spus copiilor Tatiana POTÎNG, dăruindu-le dulciuri și cadourile pe care le-au cerut în scrisori: puzzle-uri, baloane, cărți, ghiozdane cu rechizite, păpuși și mașinuțe.
Cei doi băieți care poartă numele Nicolae și cinci fetițe cu numele Nicoleta, au vârsta cuprinsă între patru și nouă ani și sunt din Chișinău, Strășeni și Telenești.
După felicitări și înmânarea cadourilor, Tatiana POTÎNG a prezidat ședința Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în care s-a discutat despre mecanismul de acreditare a prestatorilor de servicii sociale şi delincvenţa juvenilă, acestea fiind ultimele acțiuni din planul de activitate al Consiliului pentru anul curent.
S-a decis ca în anul 2014 Consiliul Naţional de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale va iniţia procedura de acreditare a prestatorilor de servicii sociale. De asemenea, va fi elaborat un grafic anual de acreditare şi va fi realizată o campanie de informare privind promovarea şi aplicarea mecanismului de acreditare.
Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală şi Ministerul Justiţiei au prezentat informaţii privind acţiunile întreprinse în vederea perfecţionarea profesională a specialiştilor din sistemul de probaţiune juvenilă şi crearea spaţiilor destinate audierii copiilor.
La final, Tatiana POTÎNG a felicitat membrii Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului cu sărbătorile de iarnă, dorindu-le multă sănătate, bunăstare şi un An Nou bogat în realizări.