Realizările parteneriatului Cancelariei de Stat și AO „Copil, Comunitate, Familie” reprezentant HHC în Moldova trecute în revistă.

Astăzi, 26 octombrie 2018, reprezentații Cancelariei de Stat au avut o întrevedere de curtoazie cu Richard Greenhalgh Președintele Bordului Organizației Britanice de nivel global Hope and Homes for Children (HHC) care a fost însoțit de Mark Grinonneau and Mark Shadrack.

Prezentă la întâlnire, Viorelia Moldovan-Bătrânac, consiliere principal de stat al prim-ministrului a menționat „Pentru Guvernul Republicii Moldova este foarte important continuarea reformelor inițiate pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de tip familial, astfel ca, fiecare copil să-și exercite pe deplin dreptul la familie. Credem în continuare că implicarea și sprijinul HHC în țara noastră va aduce doar bucurii și zâmbete pe fețele beneficiarilor.”

„Pentru mine este o onoare să mă aflu în Republica Moldova. În calitate de președinte, reiterez suportul acordat pentru țara Dumneavoastră în reformarea sistemului de protecție a copilului și a tranziției de la instituții reci și depersonalizate la servicii de tip comunitar și familial pentru o creștere și dezvoltare armonioasă a tuturor copiilor. Moldova este o istorie de succes pentru organizația noastră și sunteți un exemplu elocvent pentru celelalte țări unde ne desfășurăm activitatea,” a menționat Richard Greenhalgh, președintele Bordului Organizației Britanice de nivel global HHC

În acest context, menționăm că, anul acesta CCF realizează o evaluare a situației copiilor cu dezabilități și necesitatea serviciilor la Sîngerei, iar rezultatele evaluării vor fi discutate în cadrul ședinței semestriale a secretarilor Consiliilor raionale pentru protecția drepturilor copilului.

De asemenea, cu suportul HHC UK și a altor donatori, organizația CCF Moldova - Copil Comunitate Familie a sprijinit procesul de dezinstituționalizare a mii de copii, dezvoltând zeci de servicii de alternativă și susținând sute de familii în 28 de raioane ale țării.  

Pe parcursul ultimilor ani CCF Moldova - Copil Comunitate Familie de comun cu Cancelaria de Stat au realizat un șir de activități inclusiv prin acord de colaborare.

HHC este o Fundație de nivel global, care în Moldova este reprezentată din 2005 de CCF Moldova - Copil Comunitate Familie - și care își propune, la nivel global, transformarea sistemelor de protecție a copilului, astfel ca lumea să devină un loc mai bun pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, în medii familiare, unde să ei să beneficieze de căldură și dragostea celor apropiați.