Gheorghe Brega, de Ziua Universală a Drepturilor Copiilor: „Trebuie să avem grijă de copiii noștri și să le protejăm drepturile”

Premierul interimar Gheorghe Brega a prezidat astăzi ședința Grupului de lucru pentru elaborarea unei noi strategii de educație parentală și a planului de acțiuni privind implementarea acesteia.

În cadrul ședinței Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a subliniat importanța implicării active a întregii societăţi în dezvoltarea şi educarea copiilor. „Trecem printr-o perioadă dificilă atât economic, cât și politic, dar cu toate acestea trebuie să avem grijă de copiii noștri și să le protejăm drepturile. Dacă dorim un viitor pentru țara noastră, trebuie să vedem câți copii avem, dacă au ce mânca, dacă sunt îmbrăcați, dacă sunt sănătoși și dacă li se respectă dreptul la educație.”, a declarat Gheorghe Brega, în contextul în care astăzi comunitatea internaţională marchează Ziua Universală a Drepturilor Copiilor.

Scopul ședinței a fost dezbaterea și îmbunătăţirea proiectului Strategiei intersectoriale privind dezvoltarea abilităților și competențelor parentale pentru anii 2015-2021 și examinarea posibilităţii de a coopta experți în elaborarea Planului de acţiuni pentru realizarea strategiei.

Premierul interimar a recomandat celor responsabili de asigurarea şi protejarea drepturilor copiilor în ţara noastră să aplice cele mai bune practici internaţionale în domeniu.

Programele de educaţie parentală includ acţiuni asupra convingerilor, atitudinilor şi comportamentelor părinţilor pentru a influenţa favorabil dezvoltarea copiilor.